Fruita seca i fruita assecada, una especiatitat de l´àrea econòmica catalana-valenciana-balear

Autores/as

  • Maria Teresa Ferrer i Mallol Departament d'Estudis Medievais;Institució Milà i Fontanals, CSIC

DOI:

https://doi.org/10.3989/aem.2001.v31.i2.272

Palabras clave:

productes d'alimentació, fruita seca, ametlles, avellanes, castanyes, nous, pinyons, fruita assecada, figues, panses, dàtils, comerç, Catalunya, Valencia, Mallorca, Mediterrani, Llevant, Anglaterra, Flandes, Edat Mitjana

Resumen


L'article tracta d'uns productes de l'alimentació propis de l'àrea Mediterrània, com ho son la fruita seca (ametlles, avellanes, castanyes, nous i pinyons) i la finita assecada (figues, panses, dàtils). Avellanes, ametlles i pinyons eren productes basics d'exportació de Catalunya, Valencia i Mallorca, tant cap a Orient com cap a Flandes, mentre que panses i figues eren exportades especialment cap a Itàlia i cap a Anglaterra i Flandes. Les nous i les castanyes tenien una difusió mes limitada. Els dàtils, produïts a Elx, eren també importats del Magreb i reexportats després. Mentre que les ametlles es trobaven a tots tres territoris, les avellanes i els pinyons eren una producció catalana. Les figues s'assecaven també a tots tres territoris, però amb predomini del País Valencia i Mallorca i les panses eren una especialitat valenciana. L'article es completa amb vint-i-set quadres en els quals hi és detallat el comerç d'aquests productes. S'indiquen també els noms dels comerciants, la seva nacionalitat, el tipus de contracte comercial, pesos i mesures, etc.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2001-12-30

Cómo citar

Ferrer i Mallol, M. T. (2001). Fruita seca i fruita assecada, una especiatitat de l´àrea econòmica catalana-valenciana-balear. Anuario De Estudios Medievales, 31(2), 883–943. https://doi.org/10.3989/aem.2001.v31.i2.272

Número

Sección

Temas Monográficos

Artículos más leídos del mismo autor/a

1 2 3 4 5 6 > >>