Una espècia autòctona. El comerç del safrà a Catalunya durant el segle XV.

Autores/as

  • Pere Verdés i Pijuan Departament d'Estudis Medievais, Institució Milà i Fontanals, CSIC

DOI:

https://doi.org/10.3989/aem.2001.v31.i2.268

Palabras clave:

Safra, Comerç, Gastronomia, Fiscalitat, Catalunya, Segles XIII-XV

Resumen


El present estudi constitueix una primera aproximació al tema del comerç del safra al Principat en aquell període a partir duna font poc coneguda: les ordinacions de la Diputació del General. Aquesta normativa fou creada per lluitar contra el frau que sovint afectava aquella especia i, amb aquest objectiu, els diputats controlaren la totalitat del circuit safraner arreu del país; des del cultiu, passant per l´el laboració i acabant en la comercialització del safra. Tot plegat, en el marc d'una ambiciosa inciativa destinada a garantir la qualitat del producte català i, especialment, els ingressos fiscals que la seva exportació proporcionava a la Generalitat.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2001-12-30

Cómo citar

Verdés i Pijuan, P. (2001). Una espècia autòctona. El comerç del safrà a Catalunya durant el segle XV. Anuario De Estudios Medievales, 31(2), 757–785. https://doi.org/10.3989/aem.2001.v31.i2.268

Número

Sección

Temas Monográficos

Artículos más leídos del mismo autor/a